Fire Protection Paint Wood-S is een matte verf op waterbasis voor het tegen brand beschermen van op hout gebaseerde wanden en plafonds, met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3, zoals massief hout, spaanplaat en mdf zodat deze na behandeling kunnen voldoen aan de norm EN 13501-1 B-s1,d0 (Classificatie: Heel moeilijk brandbaar). 

  • Waterbasis - Halogeen vrij - Geschikt voor binnen gebruik.
  • Direkt aan te brengen op onbehandeld hout. Geen primer nodig t.o.v. andere brandvertragende verf merken.
  • Verbruik 300 gram per m2 (400 gram per m2 indien afgelakt wordt met topcoat W) voor het behalen van de EN 13501-1 B-s1, d0 (Classificatie: Heel moeilijk brandbaar)
  • Beschikt over europees certificaat dat op hout gebaseerde behandelde materialen met een dikte ≥ 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3 voldoen aan de EN 13501-1 B,s1 d0 (ETA rapport (ETA-18/0223)).

Brengt u geen beschermende toplaag aan kies dan de Wood-S in de gewenste kleur. Brengt u wel de beschermende laag TopCoat W aan kies dan de Wood-S wit en de TopCoat W in de gewenste kleur. Voor donkere kleuren kunt u er ook voor kiezen om ook de Wood-S in kleur te gebruiken als gekleurde ondergrond.

Opties

Omschrijving Brandwerende Verf Hout - Wood-S

Fire Protection Paint Wood-S is een opschuimende verf die tot een dikke laag opschuimt bij blootstelling aan hoge temperaturen veroorzaakt door vlammen of intensieve warmte straling door vuur. De ontstane poreuze schuimlaag dooft effectief de warmtestroom naar het behandelde oppervlak waardoor de brandwerendheid wordt vergroot.

FPP Wood-S op kleur

Fire Protection Paint Wood-S is op kleur te leveren. Als u alleen de FPP Wood-S aanbrengt en niet beschermd met de TopCoat W kunt u de FPP Wood-S op kleur gebruiken. Als u de FPP Wood-S aanbrengt in combinatie met de beschemende TopCoat W adviseren wij u alleen de TopCoat W in de gewenste kleur aan te brengen op de witte FPP Wood-S. Als u op een gekleurde FPP Wood-S ( m.u.v. wit en white wash) de transparante TopCoat W aanbrengt is de kans aanwezig dat er een "plastic" look kan ontstaan.

Gebruiksaanwijzing

Dek de omgeving af. Het oppervlak dient schoon, droog, en vetvrij te zijn. Fire Protection Paint - Wood-S kan alleen worden toegepast op onbehandeld (niet reeds geverfd) hout met een vochtgehalte kleiner dan 15%.

Fire Protection Paint - Wood-S dient te worden aangebracht bij een temperatuur van boven de 10°C. De FPP - Wood-S moet voor gebruik goed geroerd worden tot een uniforme dispersie. Verbruik minimaal 300 gram per m² van de FPP - Wood-S op spaanplaat en massieve houtsoorten met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3.

Als een afveegbaar oppervlak en/of in de ruimte de luchtvochtigheid ≥ 75% is dan moet de FPP - Wood-S afgelakt worden met de Fire Protection Paint - TopCoat W en dan dient minimaal 400 gram per m² FPP-Wood-S aangebracht te worden.

Het beste resultaat wordt verkregen als de Fire Protection Paint Wood-S wordt aangebracht door middel van airless spuitapparatuur. Gebruik bij verwerking met airless spuitapparatuur een pomp die een druk kan leveren van 120 - 160 bar en een nozzle grootte van 0,011”-0,017” (inch). Vermijd inademen van de spuitnevel en langdurig contact met de huid. Gebruik bij het spuiten een half- of volgelaatmasker met stoffilter II b (st) tegen de spuitnevel.

Het aanbrengen met kwast of roller is ook mogelijk, maar vergroot de kans op ‘aanzet strepen’. Als u kiest voor aanbrengen met de roller adviseren wij u een dunne laag aan te brengen zonder te veel uit te rollen (op het al geverfde oppervlak). Breng de volgende laag op dezelfde manier aan. Herhaal dit tot de aanbevolen hoeveelheid is aangebracht.

Droogtijd

De droogtijden zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de applicatiemethode, benodigde laagdikte, temperatuur en luchtvochtigheid. De Fire Protection Paint Wood-S droogtijd voor de volgende laag is circa 2 uur en volledig gedroogd na circa 12 uur (bij 23°C en 50% RV). Aanbrengen van de FPP - TopCoat W kan na circa 12 uur.

Certificaten:
Europese brandklasse volgens EN 13501-1, B-s1,d0

Meer informatie
Artikel Code Wood-S
Merk Bion Products
Aanbevolen voor Hout Onbehandeld
Glansgraad Mat
Brandvertrager kan voldoen aan EN 13501 B-s1,d0
Bijlagen

Aanbevolen Producten

TopCoat W - Beschermende verf voor de Wood-S, Upgrade en Steel
Vanaf € 42,29 € 34,95